Wednesday, April 26, 2017

Family aka kawan

assalamualaikum

aq da 4 tahun dkt sini. start dari first year aq start join duta kt kbh. biasa la namanye pun bdak baru msuk universiti confirm excited nk join sume benda. especially ape yg aq xbleh buat masa skola aq dpt kt universiti.
1. aq join aktiviti and organized event
2. aq kenal dgn senior, kwn2 satu batch.
3. keluar sama2. tgk wayang, pegi mkn, lepak kt putrajaya.
4. belajar cara utk socialize especially dgn lelaki. kalau x belajar nih aq nk tgk diorg pun xberani. mental illness kot.
5. orientasi. perang dectar. cheers.
6. belajar perasaan kasih sayang, toleransi, tolong-menolong, belanja makan, hormat, geram, xpuas hati, penat, fed up, suka, rindu, gaduh.
7. jumpa orang yang sama minat.
8. jumpa orang dari pelbagai aliran. so bila nk tau satu benda cari je family nih. diorg tau sume hal.
9. jumpa orang yang perangai pelik,
10. jumpa orang yg sama perangai mcm aq.
11. jumpa org yang ckp sikit.
12. jumpa orang yang ckp byk+panjang.
13. jumpa orang yang kenal kita tp senyum je.
14. jumpa orang yang tegur kita walaupun aq x ingt nama die.
15. jumpa orang yg aq selesa bergaul.
16. jumpa orang yang sanggup tlg kita walaupun kenal x lama.

kalau nk aq listkan sume benda maunye dpt 1k++. its too much. the memory Allah had given to me I will treasure it. Still aq kena tulis gak kt sini sbb aq orang yang mudah lupa. bila aq rasa memori tuh x penting terus lupa. and its hard to remember it back.

Im sorry. korang bukannye x penting, tp aq yg cepat pelupa. =(

seronok bila aq cerita fsal kisah aq kt sini. I do recommend others who read my blog yang baru nk msuk universiti. korg nk join family nih bgtau je senior2. sometimes ad yg ckp baik, ad yg ckp buruk. so it will depend on u to decide. kalau buruk kelab nih xkan ada smpai skang. itu yg aq pegang.

pepatah yg aq slalu guna dalam family nih,
'dkt atas meja ad satu gelas. dlm gelas ada air warna merah. mcm mana nk tau air tuh manis, masin, masam atau tawar kena rasa. sama jugak dgn duta. ko nk tau duta nih mcm mana, ko kena rasa. stay smpai ko tau ape duta sebenarnye.'

Memory in heart,
2013-2017




Monday, April 24, 2017

Ganbatte!

alhamdulillah..

insya allah lepas nih aq akan fokus 100% utk tesis aq. aq kena siapkan sebelum 19/5/17

its time for me to move on from ukm, from kbh

dah tiba masanya utk aq langkah ke dunia luar. dunia org dewasa

aq kena cari duit. utk sara keluarga aq.

jodoh allah sudah tentukan. selagi aq masih bernyawa hidup aq utk allah dan berbakti pd ibu dan bapaku.

tipu la kalau aq kata aq x cemburu dgn pasangan di luar sana. aq nk jugak merasa ad kawan lelaki yg special, caring, tau sume fsal aq. ape yg aq suka dan x suka, faham perangai aq.

TETAPI perasaan camtuh xbleh nk melayan sangat. ad tanggungjawab lagi besar yang perlu aq laksanakan sebagai anak. =)

aq redha dengan ketentuan allah.

apa yang aq perlu lakukan pada saat ini teruskan jihad aq sampai habis

family outing da lepas - trip to krabi - hatyai 19 april 2017 - 23 april 2017 

seronok pegi sana. mkanan best. pusing2 pulau. mandi pantai. first time aq enjoy trip family outing. 

hotel = bluesostel (tempat aq duduk nih mmg kawasan org islam. so sng la nk cari makan)
makan = tomyam, laksa siam, pancake, satay
touring island = ini aq recommend cari Mr Jo. mcm2 bahasa die bleh ckp. pickup line pun die pandai. salah satu pickup line dia ' awak jangan berdiri nanti awak terjatuh kat hati saya. chia chia chia' 

lepas blk dari family trip nih aq berazam nk habiskan cepat tesis aq then blk pd family. 

for now aq lepaskan kt aidil sbb die tgh cuti. 5 bln seh. uitm diploma.

doakan aq dapat habiskan jihad aq di ukm. amiinn



Family aka kawan

assalamualaikum aq da 4 tahun dkt sini. start dari first year aq start join duta kt kbh. biasa la namanye pun bdak baru msuk universiti co...